• Praktijkruimte

  Praktijkruimte

 • DAP Fidelis

  Dierenartsen

  Veerle en Liesbeth

 • Voeding - RX-ruimte

  DAP Fidelis

  RX- ruimte - voedingvoorraad

 • Dierenarts Liesbeth Vandewalle

  Dierenarts

  Liesbeth Vandewalle

 • Dierenarts Veerle Verschueren

  Dierenarts

  Veerle Verschueren

 • DAP Fidelis

  DAP Fidelis

  in het centrum van Rumst

Diensten bij dierenartsenpraktijk Fidelis!

Algemeen Onderzoek

Een algemeen lichamelijk onderzoek is cruciaal voor de gezondheid van uw dier. Verschillende punten worden hierbij gechecked. Abnormaliteiten kunnen zo vroegtijdig opgespoord worden. Daarom adviseren wij een jaarlijkse gezondheidscheck-up!

Bloedonderzoek, urine onderzoek, microscopisch onderzoek

Soms kan het nuttig zijn bijkomende onderzoeken uit te voeren om bepaalde ziektes op te sporen in bloed/urine zoals Diabetes Mellitus (suikerziekte), nierinsufficiëntie,... Bij oudere dieren (voor honden en katten vanaf 8 jaar) wordt zelfs aangeraden om jaarlijks een bloedonderzoek uit te voeren om zo vroegtijdig problemen zoals bijvoorbeeld nierinsufficiëntie te onderkennen en te behandelen.

Chirurgie en anaesthesie

Voor elke chirurgische ingreep, groot of klein, dient uw dier steeds nuchter te worden binnengebracht. Vooraleer het dier onder narcose wordt gebracht, wordt het eerst grondig onderzocht: algemene toestand en hart worden gecheckt. Aangepast aan het dier wordt dan eerst een premedicatie gegeven waarvan ze reeds suf worden.

Later houden ze in slaap met gasanaesthesie. Tijdens de operatie worden de vitale functies gemonitord. Voor de zwaardere chirurgische ingrepen (zoals osteochirurgie e.a.) werken wij samen met een chirurg. U wordt steeds verwittigd na afloop en u kan uw huisdier ophalen (meestal) nog dezelfde dag als het goed wakker is!

RX en echografie

Op onze praktijk is het ook mogelijk om röntgenfoto's te nemen of een echografisch onderzoek te laten doen. Soms is het nodig het dier te sederen (licht verdoven) naargelang het probleem, de pijnlijkheid en hun medewerking. Voor een echografie moet het dier ook een beetje geschoren worden op de buik en brengen we een speciale gel aan om zo mooie beelden te krijgen.

Hospitalisatiemogelijkheid

Voedingsadvies