• Praktijkruimte

  Praktijkruimte

 • DAP Fidelis

  DAP Fidelis

  in het centrum van Rumst

 • Voeding - RX-ruimte

  DAP Fidelis

  RX- ruimte - voedingvoorraad

 • Dierenarts Liesbeth Vandewalle

  Dierenarts

  Liesbeth Vandewalle

 • Dierenarts Veerle Verschueren

  Dierenarts

  Veerle Verschueren

 • DAP Fidelis

  DAP Fidelis

  in het centrum van Rumst

Gezelschapsdieren - op reis met je dier

Identificatie

Uw huisdier moet geidentificeerd zijn. Sinds 3 juli 2010 wordt enkel nog de microchip als geldig identificatiemiddel aanvaard. De tatoeage geldt wel nog als ze voor 3 juli 2010 geplaatst werd en duidelijk leesbaar is. Opgelet: het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Malta aanvaarden alleen de microchip als identificatie.

Paspoort

Uw huisdier moet een Europees paspoort hebben.

Vaccinatie

Uw huisdier moet gevaccineerd zijn tegen rabies (hondsdolheid) en dit minimaal 21 dagen voor de reis in geval van een eerste vaccinatie.

Vijf of meer dieren

Als u reist met vijf of meer dieren, moeten die onderworpen worden aan een klinisch onderzoek. Verder moet het paspoort aangevuld met een bijkomend certificaat, dat wordt uitgegeven door de Provinciale Controle Eenheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen (FAVV).

Opletten voor bepaalde landen

Een behandeling tegen de worm Echinococcus multilocularis blijft ook na 1 januari 2012 noodzakelijk voor het reizen naar Ierland, Finland, Malta of Verenigde Koninkrijk. De behandeling moet ten vroegste 120 uur en te laatste 24 uur voor de geplande binnenkomst in een van die vier lidstaten gebeuren. Deze ontworming dient door de dierenarts gedaan te worden en dan wordt de datum en het tijdstip in het Europees paspoort vermeld. Uw dierenarts weet welke producten hiervoor geschikt zijn.

Om te reizen naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland en Malta moet u geen bloedonderzoek meer voorleggen dat bewijst dat uw huisdier immuun is tegen hondsdolheid. Voor Zweden is ook geen behandeling tegen de worm Echinococcus multilocularis meer vereist, voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland en Malta wel. Een behandeling tegen teken is vanaf 1 januari 2012 voor geen enkele lidstaat van de Europese Unie meer vereist.

Zonder uw gezelschapsdier op reis

Als uw gezelschapsdier op hotel/pension gaat, is het van belang dat de vaccinaties volledig in orde zijn. Vergeet hier niet dat zij ook tegen kennelhoest ingeent moeten zijn! Ook ontworming en ontvlooiing dient te gebeuren.