Op reis

Uw huisdier moet geidentificeerd zijn door middel van een microchip en moet een Europees paspoort hebben.

Uw huisdier moet gevaccineerd zijn tegen rabies (hondsdolheid) en dit minimaal 21 dagen voor de reis in geval van een eerste vaccinatie.

Als u reist met vijf of meer dieren, moet het paspoort aangevuld zijn met een bijkomend certificaat, dat wordt uitgegeven door de Provinciale Controle Eenheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen (FAVV).

Op Reis

Een behandeling tegen de worm Echinococcus multilocularis blijft ook na 1 januari 2012 noodzakelijk voor het reizen naar Ierland, Finland, Malta of Verenigde Koninkrijk. De behandeling moet ten vroegste 120 uur en te laatste 24 uur voor de geplande binnenkomst in een van die vier lidstaten gebeuren. Deze ontworming dient door de dierenarts gedaan te worden. De datum en uur van toediening moeten worden genoteerd en afgestempeld. Producten die hiervoor dienen gebruikt te worden zijn voorradig in onze praktijk.

Preventie van teken, muggen, zandvliegen is essentieel wanneer u reist naar bepaalde landen. Deze kleine parasietjes kunnen een reservoir of vector zijn van een aantal ziekten.

Soms is het alsnog nodig om bij thuiskomst je dier te behandelen om mogelijks opgelopen buitenlandse parasieten af te doden.

Als uw gezelschapsdier op hotel/pension gaat, is het van belang dat bepaalde vaccinaties in orde zijn. In de meeste gevallen is ook een preventieve ontvlooiing- en ontwormingsbehandeling nodig.

De meeste producten zijn steeds voorradig op onze praktijk.